Apelsin stekt brysselkål med knaperstekt fläsk

 

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 gul lök
  • 500 g brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • fling salt
  • svartpeppar
  • ca 200 g rimmat sidfläsk
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här:

  • Skölj apelsinen, riv skalet fint och pressa ur saften.
  • Skala och hacka löken.
  • Skär brysselkålen i halvor.
  • Bryn brysselkålen och löken i olivoljan i en stekpanna. Lägg över i en kastrull och häll på apelsinsaften och -skalet. Låt saften koka in. Rör ner smöret. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  • Skär fläsket i tjocka strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna.
  • Strö fläsket och persiljan på brysselkålen och servera.